Trimble technologie en SITECH Belgium – knowhow om de ecologische voetafdruk op uw werf te optimaliseren.


De stijgende grondstof- en brandstofprijzen in combinatie met de toenemende interesse in milieu bij aanbestedingen vormen nieuwe uitdagingen voor bouwondernemingen. Werkmethodes worden aangepast om besparingen en een betere koolstofvoetafdruk te realiseren. De digitalisering en optimalisering van uw huidige werkwijze staan hier dus centraal. SITECH Belgium ondersteunt u bij de implementatie en opvolging van desbetreffende oplossing. 

Vermindering CO2-uitstoot 

Trimble machinebesturingsoplossingen en landmeetapparatuur zijn wereldleiders in het verhogen van de productiviteit op de werf. Deze technologieën garanderen uiteindelijk een nauwkeurige en snelle werkwijze.

Trimble 2D- en 3D geleidingsystemen zorgen ervoor dat de machinist: 

  • Sneller kan werken 
  • Efficiënter de gewenste hellingen bereikt 
  • Automatiseringen kan uitvoeren 

Voordelen: 

  • Vermindering van het brandstofverbruik 
  • Verhoogde productiviteit (optimalisering van onderhoud en veroudering)  
  • Vermindering van CO2-uitstoot 
  • Efficiënt gebruik van materialen 

Door Trimble landmeetmachines en –apparatuur te verbinden met Trimble softwareplatforms – Trimble WorksManager & Trimble WorksOS –  hoeven landmeters zich niet meer naar een locatie verplaatsen. Projectbestanden aanpassen, de voortgang van het werk controleren en de opvolging van toleranties kan nu allemaal op afstand worden uitgevoerd. 

Dankzij deze platforms wordt alle projectinformatie in real-time gesynchroniseerd van de werf naar het kantoor en omgekeerd. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen over de meest actuele versie van het project beschikken en dat de voortgang van desbetreffend project op de voet kan worden opgevolgd. 

Met de Trimble WorksManager module voor Remote Assistance kan de landmeter op elk moment de controle van het ter plaatse ingezette Trimble instrument overnemen. Dit kan zijn voor technische ondersteuning of voor een opleiding. 

Connectiviteit staat dus centraal in het proces om de koolstofvoetafdruk van uw werf te verminderen. 

 
De steun van SITECH Belgium  

Via Arkance Optimum helpt SITECH Belgium u bij het zoeken naar manieren om uw productieprocessen te verbeteren. De ondersteuning van onze application engineers zorgt ervoor dat uw team de juiste data heeft en dat uw werkwijze op de werf of in de groeve worden geoptimaliseerd.  

Via productiviteitsstudies en -rapporten, advies en dagelijkse ondersteuning zorgt SITECH Belgium ervoor dat u de meest geschikte machines en methoden inzet. Zo kunt u uw productiekosten verlagen en uw ecologische voetafdruk verbeteren. 

Tegelijkertijd traint en ondersteunt het SITECH Belgium team uw operators, landmeters en ander gerelateerd personeel: 

  • Opleiding op de werf of in onze kantoren 
  • Technische ondersteuning op afstand (via Trimble WorksManager), 
  • Revisie en onderhoud van meet- en geleidingsapparatuur – om de nauwkeurigheid te garanderen.